Om

När text och musik öppnar nya vägar

”En del pratar svenska, en del persiska, Louise har hittat sitt hjärtas språk och uttrycker det med sin röst och musik”

Mehrdad, Göteborg

Att möta människor med musik är något av det mest dyrbara hon vet, och helt klart det mesta hon gjort

Louise Wanselius är en live-artist som fångar sin publik med en smittande närvaro både i musik, sång och mellansnack. Med sång, gitarr, fiol, piano uppstår ett samspel med publiken som får hjärtan att mötas på riktigt. En konsert med Louise tangerar livets innersta väsen och du vill bara le och följa med hur långt som helst.

Louise skapar och framträder med sin egen musik, som har en nordisk folkton med influenser från flera olika genrer, såsom pop, jazz, kabaret.

Louise är just nu aktuell med föreställningen ”Med glimtar av kärlek”  tillsammans med ”Teaterorkestern” bestående av Jonas Franke-Blom, Petter Rosenlundh och Peter Wanselius. Hon driver tillsammans med sin man Peter en scen och mötesplats för kreativ utveckling – Studio Wanselius – i Kode norr om Kungälv, där hon även är bosatt.

Sedan avslutad musikhögskoleexamen 1998 har Louise turnerat regelbundet både i Sverige och utomlands bl.a med folkmusikduon Susanne och Louise, folkmusiktrion Svart Kaffe, musikföreställningar med egen musik som Sensitive Circus och Starlight, samt solokonserter. Sedan 2009 är louise anställd  i musikalliansen , en anställningsform för professionella frilansmusiker.

Förutom rena konserter gör Louise barnföreställningar, teatermusik, workshops och inspirationsdagar. Hon sjunger gärna vid bröllop, dop begravning och fest. Hon är även sångpedagog vid musiklinjen på Ljungskile folkhögskola och körledare för Sahlgrenskas Akademiska studentkör samt leder företagskörer.

 Produktioner

Susanne och Louise (CD 1992)

Svart Kaffe – Tretår (CD 2005)

Senstitive Circus (Föreställning och CD 2010)

Friend from Meadow (Singel 2018)

Colorful life (Singel 2019)

Nallarnas Picknick (Barnföreställning och CD 2019)

Starlight (Musikföreställning 2019)

Med glimtar av kärlek (Musikföreställning 2022)