Om

När text och musik öppnar nya vägar

”En del pratar svenska, en del persiska, Louise har hittat sitt hjärtas språk och uttrycker det med sin röst och musik”

Mehrdad, Göteborg

Att möta människor med musik är något av det mest dyrbara hon vet, och helt klart det mesta hon gjort

Louise Wanselius är en live-artist som fångar sin publik med en smittande närvaro både i musik, sång och mellansnack. Med sång, gitarr, fiol, piano uppstår ett samspel med publiken som får hjärtan att mötas på riktigt. En konsert med Louise tangerar livets innersta väsen och du vill bara le och följa med hur långt som helst.

Louise skapar och framträder med sin egen musik, som har en nordisk folkton med influenser från soul, blues och americana.

I augusti släppte Louise singeln Friend From Meadow på Spotify. Fler låtar kommer ut under 2019. Under 2019 presenterar Louise Wanselius & the theatre blues band en ny konsert STARLIGHT.  Hon turnerar även med barnföreställningen Nallarnas Picknick. Louise är med och startar upp en scen och en mötesplats för kreativ utveckling – Studio Wanselius – i hjärtat av Bohuslän.

Sedan avslutad musikhögskoleexamen 1998 har Louise turnerat regelbundet både i Sverige och utomlands bl.a med folkmusikduon Susanne och Louise, folkmusiktrion Svart Kaffe, föreställningen Sensitive Circus samt egna solokonserter. Sedan 2009 är louise anställd  i musikalliansen , en anställningsform för professionella frilansmusiker.

Förutom rena konserter gör Louise barnföreställningar, teatermusik, workshops och inspirationsdagar. Hon är även sångpedagog vid musiklinjen på Ljungskile folkhögskola och körledare för Sahlgrenskas Akademiska studentkör samt leder företagskörer.

Produktioner

Susanne och Louise (1992)

Svart Kaffe – Tretår (2005)

Senstitive Circus (CD 2010)

Friend from Meadow (Singel 2018)

Colorful life (Singel 2019)

Nallarnas Picknick (2019)